• Начало
  • За нас
    • За Био Органик България
    • Собствено производство
    • Качество
    • Пазари
    • Сертификати
  • Продукти
    • Плодове
      • Малини
      • Ягоди
      • Черна боровинка
      • Червена боровинка
    • Гъби
      • Манатарка
      • Борова манатарка
      • Пачи крак
      • Златист пачи крак
      • Овчи пачи крак
      • Сив пачи крак
      • Булка
      • Майска гъба
      • Рижика
      • Смръчкула
      • Тръбенка
      • Челядинка
  • Новини
  • Контакти
Bioorganic.bg
  • Начало
  • За нас
    • За Био Органик България
    • Собствено производство
    • Качество
    • Пазари
    • Сертификати
  • Продукти
    • Плодове
      • Малини
      • Ягоди
      • Черна боровинка
      • Червена боровинка
    • Гъби
      • Манатарка
      • Борова манатарка
      • Пачи крак
      • Златист пачи крак
      • Овчи пачи крак
      • Сив пачи крак
      • Булка
      • Майска гъба
      • Рижика
      • Смръчкула
      • Тръбенка
      • Челядинка
  • Новини
  • Контакти

Продукти

1459-d6b6889454cde94990b35028898075ea44f81c1b-17385353916527.jpg
880173910801482-1920x1080-17385357624367.jpg

Червена боровинка (Vaccinium Vitis-Idaea)

(от горски и сертифицирани райони):  

Червена боровинка е малък вечнозелен храст от семейство Ericaceae, който дава ядливи плодове. Той е роден в бореалните гори и арктическата тундра в цялото Северно полукълбо, от Европа и Азия до Северна Америка. Боровинките се берат в дивата природа и се използват за придружаване на различни ястия.

Плодовете са доста тръпчиви, така че често се готвят и подслаждат преди консумация под формата на конфитюр от червени боровинки, компот, сок, смути или сироп. Суровите плодове също често просто се пасират със захар, което запазва повечето от техните хранителни вещества и вкус. Тази смес може да се съхранява при стайна температура в затворени, но не непременно запечатани контейнери, но в това състояние те се съхраняват най-добре замразени. Плодовете, сервирани по този начин или като компот, често придружават ястия от дивеч и черен дроб.  

Произход - България

Видове - Vaccinium Vitis-Idaea  

Култивиране - горски

Сертифициране - BIO, IFS, ISO 9001, SMETA

Биологична достъпност: Да

IQF достъпност:

 

Некалибрирани клас 1

 

Некалибрирани клас 2

Опаковка IQF - кашон 10 кг, хартиен чувал 20 кг, по спецификация или опаковка на клиента

Достъпност: Замразен/свежи (само в сезон)

Bioorganic.bg
Контакти

Телефон: +359 888152905

E-mail: bioorganic@abv.bg

Адрес: с. Дагоново, п.к. 2779, Община Белица Област Благоевград 

Facebook - f

 

 

Общи условия за ползване на сайта

Copyright © 2021 Всички права запазени за SuperHosting.BG