• Начало
  • За нас
    • За Био Органик България
    • Собствено производство
    • Качество
    • Пазари
    • Сертификати
  • Продукти
    • Плодове
      • Малини
      • Ягоди
      • Черна боровинка
      • Червена боровинка
    • Гъби
      • Манатарка
      • Борова манатарка
      • Пачи крак
      • Златист пачи крак
      • Овчи пачи крак
      • Сив пачи крак
      • Булка
      • Майска гъба
      • Рижика
      • Смръчкула
      • Тръбенка
      • Челядинка
  • Новини
  • Контакти
Bioorganic.bg
  • Начало
  • За нас
    • За Био Органик България
    • Собствено производство
    • Качество
    • Пазари
    • Сертификати
  • Продукти
    • Плодове
      • Малини
      • Ягоди
      • Черна боровинка
      • Червена боровинка
    • Гъби
      • Манатарка
      • Борова манатарка
      • Пачи крак
      • Златист пачи крак
      • Овчи пачи крак
      • Сив пачи крак
      • Булка
      • Майска гъба
      • Рижика
      • Смръчкула
      • Тръбенка
      • Челядинка
  • Новини
  • Контакти

Продукти

969-pachi-krak-suh-cantharellus-cibarius2-1738569386551.jpg

 

Пачи крак - обща информация:

Пачи крак (Cantharellus cibarius) е вид базидиева гъба. Обозначава се още с имената жълтурка, лаберка и дивисилка.

  • Гугла: С диаметър от 5 до 8 см при развитата гъба. При младата гъба ръбът на шапката е извит навътре, а при развитата – обърната навън и гъбата е с фуниевидна форма. Кожицата е с жълто-оранжев цвят и не се отделя. Плодното месо на гъбата е в същия цвят, твърдо с характерен аромат.
  • Пластинки: Спороносният слой се състои от бръчки, наподобяващи пластинки, които не са същински. Те са ясно разделени една от друга, заловени за пънчето и спускащи се почти до основата му.
  • Споров прашец: бледожълт.
  • Пънче: Всоко до 5 – 6 см и дебело около 2 – 3 см: при младата гъба е с жилаво месо, което се цепи лесно на жилки, а при застаряващата гъба е кухо. Често в основата е изкривено.

Гъбата расте през пролетта, лятото и есента в широколистни и иглолистни гори, като плододава и в сравнително по-сухо време. Среща се в горска шума, горски поляни и в мъх, но винаги наблизо растат живи дървета, с които гъбата съжителства чрез микоризна симбиоза.

Произход - България

Видове - прясна, замразена, сушена и бланширана

Култивиране - горски

Сертифициране - IFS, ISO 9001 и 22000

Размери - 0 mm – 4,0 см мини, 4,0 см - 6,0 см среден, 6,0+ см голяма

Достъпност:

  • I-во качество - размер 0-4см
  • I-во качество - размер 4-6см и 6+
  • II-ро качество
  • индустриално

Опаковка за замразени/ IQF - 6-10кг кашон и по спецификация или опаковка на клиента

Опаковка на сушен продукт - 1x10кг кашон

Опаковка на свеж продукт - пластмасови щайги 1/3кг. и по спецификация или опаковка на клиента

Опаковка за бланширан продукти - 60-200л бидон и по спецификация или опаковка на клиента

Bioorganic.bg
Контакти

Телефон: +359 888152905

E-mail: bioorganic@abv.bg

Адрес: с. Дагоново, п.к. 2779, Община Белица Област Благоевград 

Facebook - f

 

 

Общи условия за ползване на сайта

Copyright © 2021 Всички права запазени за SuperHosting.BG